En dag i mitten av december 2011 bestämde hon sig för att skriva om alla dessa intressanta människor på sin facebooksida.

– Jag tycker att det är kul att titta på människor och fundera över varför de ser ut som de gör, hur de har det hemma eller vad som får vissa att smygdricka på offentlig plats berättar Tussen. Exempelvis "cykelmannen" "damen med leopardhatten" "amazonkvinnan" eller framförallt "den lilla gubben med käppen" som blivit en typ av huvudperson i berättandet.

Från butiken har Tussen full översikt över torget och busskuren där allt händer i Ockelbo. Hennes dagliga uppdateringar skapade snabbt efterfrågan. Det har gått så långt att folk från annan ort kommer in i optikerbutiken för att fråga hur det står till i Kuren, om det har hänt något på sistone. Dessa kåserier, som Tussen kallar sina skriverier, är inget hon lägger ned lång tid på. Det är det som är meningen, det skall inte vara alltför djupa funderingar utan mera en betraktelse, vardaglig komik med ett uns av allvar.

Hört på Byn:
Optikern i Ockelbo är ett ställe man kontaktar, inte bara för att köpa glasögon och kontaktlinser, det har blivit lite som spindeln i nätet. Vem vänder man sig till när det är något man vill veta om Ockelbo, kungligheter, styrketräning, ett telefonnummer eller behöver ha hjälp och tröst vid många olika problem? Jo hör med tjejerna hos Optikern i Ockelbo, dom löser det mesta.

Nyfiken på följetongen "Busskuren" ta en tur till Optikern i Ockelbo där ser du bättre!

Fakta:
Tussen Formgren: Världsmästare i styrkelyft och bänkpress. Medverkat i TV, matböcker, Guinnes Rekordbok, har slagit 100-tals rekord i styrkelyft och s.k "kändislyft"

Optikern i Ockelbo / Klarsynt: Ägare Åsa Bagge, driver även Optikern i Hofors och Trendoptik i Gävle.

Kontakt:
Tussen Formgren mail:tussen.vm1@telia.com
Optikern i Ockelbo 0297-42250 mail:ockelbo@optikern.nu
Optikern i Hofors 0290-20047
Trendoptik Gävle 026-660500